top of page

za 27 nov

|

Tilburg

Tilburg Concrète

Stadscomponist Mathijs Leeuwis slaat de handen ineen met lokale musici en presenteert een Tilburgse 24-uursmarathon vanuit muziekstudio Het Concreet. Dag en nacht live te volgen via het YouTube kanaal van De Link. https://www.youtube.com/channel/UCXQHv9G2EzJExzCI3RqRigg/

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Tilburg Concrète
Tilburg Concrète

Tijd en locatie

27 nov 2021 09:30

Tilburg, Ringbaan-Oost 8, 5013 CA Tilburg, Nederland

Over het evenement

Stadscomponist Mathijs Leeuwis slaat de handen ineen met lokale musici en presenteert een Tilburgse 24-uursmarathon vanuit muziekstudio Het Concreet. Dag en nacht live te volgen via het YouTube kanaal van De Link.

‘Een marathon is zo’n idioot groot idee, dat we nooit kunnen voorzien wat het ons gaat brengen. Die onvoorspelbaarheid zoek ik graag op. Tilburg Concrète brengt alle elementen samen waar ik graag mee werk: samen met anderen, in een snelkookpan, reagerend op geluiden die er al zijn.’ – Mathijs Leeuwis

Tilburg Concrète is een compositiemarathon: een 24-uurs project dat 24 muzikanten samenbrengt op een 24-sporen geluidsband – ieder uur één. Van vrijdag 26 november, 20:00 uur tot zaterdag 27 november, 20:00 uur sluiten Mathijs Leeuwis en Mathijn den Duijf zich een etmaal op in hun studioruimte Het Concreet. Ieder uur ontvangen zij een muzikant die al improviserend een bijdrage doet aan de compositie, live te volgen via een stream. Na 24 uur delen ze het resultaat: een volledig geïmproviseerd muziekstuk dat zich in 24 uur tijd voor het oog van de kijker heeft gevormd. 

Tilburg Concrète is een muzikale echo van Tilburg. Het startpunt van de compositie is een soundscape waarin geluiden uit de stad in klank zijn gevangen. Ieder uur wordt er een nieuwe laag aan de compositie toegevoegd doordat iedere muzikant reageert op de bijdrage die is voorgegaan. De complete compositiemarathon zal te volgen zijn via een livestream op de social mediakanalen van De Link en Het Concreet. Er kan live worden meegekeken in de studio, waar Tom Sanderman en Remy Alexander ieder uur een live update geven vanuit de podcast Oorwarmers.

Tilburg Concrète is een idee van Mathijs Leeuwis. In 2021-2022 is Mathijs Leeuwis stadscomponist van Tilburg, in opdracht van De Link. Tilburg Concrète wordt uitgevoerd vanuit Het Concreet, experimentele labruimte voor analoge ambities, en het langetermijnproject van Mathijn den Duijf en Mathijs Leeuwis. Het Concreet verbindt de techniek van gisteren aan makers van nu. In de studio van Het Concreet vinden analoge geluidstechnieken hun weg naar de actualiteit.

Aan de compositiemarathon doen mee:

Aart Strootman, Jacqueline Hamelink, Dyane Donck, Daniel Cross, Aura Bouw, Marlon Penn, Sanne Rambags, Julian Edwardes, Bart de Vrees, Jeroen van Vliet, Michel Nienhuis, Jornt Duyx, Claire Adams, Orkun Agir, Theo Decloedt, VONK, Eduardo Gaspard Polo Baader, Piet-Jan van Rossum, Nuno Silva en Poulson Sq.

Deel dit evenement

bottom of page