RianneWilbersLetmeembraceyou1.JPG

ABOUT

"‘Rianne is grenzeloos op een positieve manier. Ze durft dingen aan die een ander niet zo snel zou doen en bereikt daardoor veel."

- Bart van Dongen, Music Hub Brabant    

"Alle lof voor Rianne Wilbers die met vocaal meesterschap en veel uitdrukking de opera droeg."

 -Trouw     

Zangeres Rianne Wilbers is een musicus die ervan houdt om uitdagingen aan te gaan en mensen aan zich te binden. Ze wordt alom geprezen om haar artistieke visie, haar bravoure en doorzettingsvermogen.


Februari 2016 slaagde Rianne met Symfonie nr. 3 van Górecki cum laude voor de opleiding Klassiek Zang aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hierbij kreeg ze zangcoaching van Xenia Meijer, Maarten Koningsberger en Lucia Meeuwsen. Naast repertoire van renaissance tot hedendaags, heeft Rianne veel interesse in kamermuziek.


Als ambassadeur en pionier van de hedendaagse muziek werkt Rianne graag samen met levende componisten. Ze begeeft zich als initiator van VONK op het vlak van grensoverschrijdend nieuw repertoire. Zo heeft ze meerdere wereldpremières op haar naam staan van Mayke Nas, Gerard Beljon, Anthony Fiumara en anderen bij speelplekken als November Music, de Rotterdamse Operadagen, Huddersfield Contemporary Music Festival, Gaudeamus Muziekweek,TransitFestival en Concertgebouw Brugge.


Ze volgde masterclasses bij: Juliet Fraser, Claron mc Fadden, Johannette Zomer, Henk Neven e.a.


In 2019/2020 was ze geselecteerd als nieuw jong talent bij Music Hub Brabant. Waarin ze via improvisatie de grenzen opzoekt van haar stem en haar klassieke achtergrond.