top of page
RianneWilbersLetmeembraceyou1.JPG

ABOUT

"Het resultaat, A songbook of Rare Feelings, klinkt verrassend homogeen. Dat ligt deels aan de ingetogen, bijna blanco zang van Rianne Wilbers

                                                - Guido van Oorschot, De Volkskrant   

"Rianne is grenzeloos op een positieve manier. Ze durft dingen aan die een ander niet zo snel zou doen en bereikt daardoor veel."

- Bart van Dongen, Music Hub Brabant    

"Alle lof voor Rianne Wilbers die met vocaal meesterschap en veel uitdrukking de opera droeg."

 -Trouw     

De Nederlandse artieste Rianne Wilbers maakt verbindingen waar anderen die voor onmogelijk houden. Geïnspireerde synergieën ontstaan doordat ze uiteenlopende disciplines laat samensmelten in verassende en wonderlijke projecten. Zo is ze op het Conservatorium in Tilburg afgestudeerd als klassiek zangeres, maar haar nieuwsgierigheid en honger naar experiment hebben haar horizon verbreed tot ver voorbij de wereld van de klassieke muziek. Rianne beheerst een breed scala aan onconventionele en soms obscure zangtechnieken en stijlen van experimentele rock/pop, tot elektronische muziek, avant-garde, wereldmuziek en jazz. 

 

Rianne kan zich verliezen in het eeuwenoude ambacht van het schilderen en maakt schilderijen minstens zo kleurrijk als haar stem. Ook hier duikt ze dieper en werkt met de mogelijkheden van de nieuwste en meest geavanceerde digitale visuele technologieën.

 

Deze avontuurlijke veelzijdigheid zorgt voor een grensverleggend repertoire dat vaak unieke projecten oplevert. Dit resulteerde al in optredens op November Music Festival, Rotterdamse Operadagen, Huddersfield Contemporary Music Festival, Gaudeamus Muziekweek, TransitFestival en Festival Musica in Straatsburg. Rianne heeft daarnaast wereldpremières van werken van componisten als Mayke Nas, Anthony Fiumara, Gerard Beljon op haar naam staan. 

 

In 2023 werd haar alter-ego RHIANNIN geboren. Met Bodylanguage, haar nieuwste en meest persoonlijke project, zet RHIANNIN een volgende stap in haar ontwikkeling als allround kunstenaar. Met de ervaring die ze onder andere opdeed bij Hybrid Music Vibes, zal ze muziek, kunst en technologie op een symbiotische manier met elkaar verweven. Voor meer info, ga naar het kopje: RHIANNIN

bottom of page