top of page

wo 10 nov

|

's-Hertogenbosch

Première 'A Songbook Of Rare Feelings' - VONK

Het eigentijdse gecomponeerde kunstlied gaat een spannend huwelijk aan met de indie-popsong. De nieuwe cyclus 'A Songbook Of Rare Feelings' wordt nu voor de eerste maal in zijn geheel uitgevoerd tijdens November Music 2021.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Première 'A Songbook Of Rare Feelings' - VONK
Première 'A Songbook Of Rare Feelings' - VONK

Tijd en locatie

10 nov 2021 19:00

's-Hertogenbosch, Boschdijkstraat 45, 5211 VD 's-Hertogenbosch, Nederland

Over het evenement

Als er één periode is waarin singer-songwriters, dichters en componisten hun ziel willen blootleggen dan is het wel tijdens de afgelopen crisis. De apartste en bijzonderste gevoelens maken zich van ons meester. Angst, hoop, saamhorigheid en vertwijfeling; het woelt allemaal naar boven. Gevoelens die in alle kleurnuances en klankschaduwen bezongen kunnen worden.

Het ensemble VONK vroeg drie veelbelovende schrijvers nieuwe teksten te schrijven. Onder hen bevinden zich dichters Kayo Chingonyi (UK/ZM) en Nancy Campbell (UK) en de Nederlandse singer-songwriter Lucky Fonz III. Het resulterende Songbook of rare feelings vormt de basis voor nieuwe composities van Kate Moore (Ned/AU), Morris Kliphuis, Remy Alexander en Nicoline Soeter. Daarbij gaat het eigentijdse gecomponeerde kunstlied een spannend huwelijk aan met de indie-popsong. De cyclus wordt nu voor de eerste maal in zijn geheel uitgevoerd tijdens November Music 2021.

Eerder was VONK al succesvol met een songproject dat uitmondde in het album Who’s arm is that? en een binnen- en buitenlandse tournee. Open-minded en grensverleggend bouwt het vanuit Tilburg opererende ensemble sinds de oprichting in 2015 aan nieuw repertoire. VONK geeft opdrachten aan componisten en werkt samen met theatermakers en schrijvers. Het ensemble bestaat uit artistiek leider Nicoline Soeter, sopraan Rianne Wilbers, saxofonist Tom Sanderman, klarinettist Erwin Muller en slagwerker Reggy van Bakel.

PROGRAMMA

Kate Moore - nieuw werk Nicoline Soeter - nieuw werk Remy Alexander - nieuw werk Morris Kliphuis - nieuw werk

Reserveren via: https://novembermusic.net/programma/vonk-rare-feelings

Deel dit evenement

bottom of page