top of page

zo 10 okt

|

Boxtel

Orgelconcert Tommy van Doorn & Rianne Wilbers

Nieuwe stukken van Merijn Bisschops, Arjan van Baest & symfonie nr.3 van Gorecki

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Orgelconcert Tommy van Doorn & Rianne Wilbers
Orgelconcert Tommy van Doorn & Rianne Wilbers

Tijd en locatie

10 okt 2021 16:00

Boxtel, Oude Kerkstraat 20, 5281 BA Boxtel, Nederland

Over het evenement

Musici

Rianne Wilbers, sopraan Tommy van Doorn, orgel

Rianne Wilbers en Tommy van Doorn spelen de derde symfonie van Gorecki voor orgel en sopraan. Het werk van Gorecki wordt aangevuld met een nieuwe compositie van Merijn Bisschops voor sopraan en orgel en een nieuw werk van Arjan van Baest. 

Biografieën

Tommy van Doorn Tommy van Doorn studeerde hoofdvak orgel en bijvak piano aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Ook verdiepte hij zich hier in het bespelen van het Franse drukwindharmonium. In 2020 wist hij twee masterdiploma’s te behalen: beiaard aan de HKU Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort, en muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Hij is organist van de St.-Petrusbasiliek in Boxtel, waar hij onder meer het monumentale Smitsorgel uit 1842 bespeelt. Naast werkzaamheden als uitvoerend musicus op orgel, harmonium en beiaard werkt hij als orgeldocent bij Kunstkwartier Helmond en als privé muziekdocent in Boxtel. Tevens is hij actief als artistiek adviseur voor de Brabantse Orgelfederatie en diverse lokale orgel- en beiaardstichtingen in Noord-Brabant.

Rianne Wilbers In 2016 slaagde sopraan Rianne Wilbers met Symfonie nr. 3 van Górecki cum laude voor de opleiding Klassieke Zang aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ze is een musicus die ervan houdt om uitdagingen aan te gaan en mensen aan zich te binden. Als ambassadeur en pionier van de hedendaagse muziek werkt Rianne graag samen met levende componisten. Ze begeeft zich als initiator van VONK op het vlak van grensoverschrijdend nieuw repertoire. Zo heeft ze meerdere wereldpremières op haar naam staan, onder andere van Mayke Nas en Anthony Fiumara. In 2019/2020 was ze geselecteerd als nieuw jong talent bij Music Hub Brabant, waarin ze via improvisatie de grenzen opzoekt van haar stem en klassieke achtergrond.

Deel dit evenement

bottom of page