top of page

do 09 sep

|

Utrecht

GROND @ Gaudeamus

Tijdens Gaudeamus Muziekweek brengen ensemble VONK en acteur Steve Aernouts een zinderende muzikale voorstelling waarin grond de hoofdrol speelt, met tekst van de altijd onvoorspelbare schrijver Anton Dautzenberg.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
GROND @ Gaudeamus
GROND @ Gaudeamus

Tijd en locatie

09 sep 2021, 20:30 CEST

Utrecht, Neude 11, 3512 AE Utrecht, Nederland

Over het evenement

Ensemble VONK en acteur Steve Aernouts brengen een zinderende muzikale voorstelling waarin grond de hoofdrol speelt, met tekst van de altijd onvoorspelbare schrijver Anton Dautzenberg. Over grond als materie, concreet en alledaags, als kern en beweegreden. Maar ook als mysterieuze herberger van parallelle werelden. Grond is een multidisciplinaire performance over het verlangen om luiken te openen.

Dautzenberg groeide op in Zuid-Limburg, op een steenworp afstand van kolenmijn Oranje Nassau 2. Onder het landschap waarop hij als kind leefde en speelde, bevond zich een voor hem onzichtbare, maar zeer tot de verbeelding sprekende ondergrond. “Een zeer persoonlijke schrijversmythologie” noemde het NRC Handelsblad de theatermonoloog Grond die hij erover schreef. Componiste Nicoline Soeter, artistiek leider van VONK, maakte van de monoloog een sobere, kwetsbare en indrukwekkende voorstelling.

UITVOERENDEN

Nicoline Soeter - compositie en artistieke leiding VONK Anton Dautzenberg - tekst theatermonoloog Steve Aernouts - acteur Rianne Wilbers - sopraan Tom Sanderman - saxofoons Erwin Muller - klarinetten Reggy van Bakel - slagwerk Pete Harden - elektrisch gitaar Joep van der Geest - regie advies Nico Kraeima - licht

Voor reservering: https://gaudeamus.nl/events/vonk-steve-aernouts-grond/

Deel dit evenement

bottom of page