Wed, Jul 15 | Brasserie Loef

In de voetsporen van Dante

Theatrale Literaire Wandeling
Registratie is afgesloten

Tijd en locatie

Jul 15, 2020, 7:00 PM – 9:30 PM
Brasserie Loef, Kapelstraat 29C, 5591 HC Heeze, Nederland

Over het evenement

In de voetsporen van Dante

Theatrale Literaire Wandeling

Op een zomeravond wordt u op de aanvangslocatie door regisseur Teresa van de Ven ingeleid in Italië's grootste literaire meesterwerk: ‘La Divina Commedia’ van Dante Alighieri. Zij neemt u vervolgens al vertellend mee de bossen in zodat u, tijdens een stille wandeling, zelf Dantes queeste ondergaat. Onderweg ontmoet u de hoofdfiguren uit het meesterwerk Dante en Vergilius die citeren uit de proza. Laat u meeslepen in dit bijzondere verhaal, omringd door de natuurgeluiden en de prachtige live gezongen liederen door sopraan Rianne Wilbers.

De thema’s die Dante (1265) aanraakt in zijn reis, zijn juist nú weer zeer actueel. Nu dienen confrontaties met grote morele dilemma’s zich aan in onze samenleving; onophoudelijk en transparanter dan ooit. Denk aan politiek, gezondheidszorg, scholen, verkeer, bedrijven en banken, maar vooral ook in onze dagelijkse omgang met geliefden, vrienden en collega’s.

‘La Divina Commedia’ is een reis-naar-binnen, in onszelf. De route begint bij Inferno (de Hel) waar onze onbewuste driften en verlangens ons eigen leed creëren. Vervolgens langs Purgatorio (Louteringsberg) waar we getest worden op onze morele dilemma’s. De reis eindigt in Paradiso (Paradijs) waar hét ultieme moment van inzicht en zelfverwerkelijking duidelijk wordt; de teruggevonden verbinding met onszelf en ‘Het Geheel der Dingen’.

Zoals eerder in de media aangegeven zou 15 juli de wandeling zijn in het Schuttersbosch in Eindhoven, deze kan helaas niet doorgaan i.v.m ontbreken van sanitaire voorzieningen en daarom zijn we uitgeweken naar de Herbertusbossen in Heeze. We hopen u daar te zien.

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement