Sun, Oct 11 | Verkadefabriek

GROND

In coproductie met Tilt, Het Zuidelijk Toneel en Podium Bloos. Ensemble VONK en Steve Aernouts spelen GROND, een zinderende muzikale voorstelling met grond in de hoofdrol. Vijf muzikanten en een acteur begeven zich in deze veelheid aan betekenislagen.
Registratie is afgesloten

Tijd en locatie

Oct 11, 2020, 8:00 PM
Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, 5211 VD 's-Hertogenbosch, Nederland

Over het evenement

GROND

In coproductie met Tilt, Het Zuidelijk Toneel en Podium Bloos.

Ensemble VONK en Steve Aernouts spelen GROND, een zinderende muzikale voorstelling met grond in de hoofdrol. Vijf muzikanten en een acteur begeven zich in deze veelheid aan betekenislagen. Grond als materie, concreet en alledaags, als kern en beweegreden, maar ook de grond waarin een parallelle wereld huist.

Wat betekent een geboortegrond, de bodem waarin de tijd ligt opgeslagen?

Schrijver A.H.J. Dautzenberg groeide op in een arbeiderswijk in het Zuid-Limburgse dorp Schaesberg. Op een steenworp afstand van zijn ouderlijk huis lag de kolenmijn Oranje Nassau 2. Onder het landschap waarop hij als kind leefde en speelde, existeerde een voor hem onzichtbare, maar zeer tot de verbeelding sprekende ondergrond.

Nicoline Soeter - compositie en artistieke leiding VONK A.H.J. Dautzenberg - tekst theatermonoloog Steve Aernouts - acteur Rianne Wilbers - sopraan Tom Sanderman - saxofoons Erwin Muller - klarinetten Reggy van Bakel - slagwerk Pete Harden - elektrisch gitaar Joep van der Geest - regie advies Nico Kraeima - licht ontwerp Tom Korblet - techniek

Kaarten te bestellen op: https://www.novembermusic.net/programma/vonk-soeter-dautzenberg

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement