top of page

vr 10 sep

|

Utrecht

VONK - Gaudeamus Award @ Gaudeamus

Het kloppende hart van Gaudeamus is de Gaudeamus Award: onze jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jonge componisten. Speciaal voor het festival schreven ze ook gloednieuwe muziek: tijdens dit concert klinkt de muziek die Jenny Beck en Gen Tanaka schreven voor ensemble VONK.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
VONK - Gaudeamus Award @ Gaudeamus
VONK - Gaudeamus Award @ Gaudeamus

Tijd en locatie

10 sep 2021, 19:00

Utrecht, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht, Nederland

Over het evenement

Het kloppende hart van Gaudeamus is de Gaudeamus Award: onze jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jonge componisten. Vier componisten dingen mee naar deze felbegeerde prijs en hun muziek klinkt tijdens verschillende concerten. Speciaal voor het festival schreven ze ook gloednieuwe muziek: tijdens dit concert klinkt de muziek die Jenny Beck en Gen Tanaka schreven voor ensemble VONK.

De rode draad die door het werk van Jenny Beck loopt is haar interesse in natuur, meditatie, ambiguïteit en intimiteit. Haar nieuwe stuk Memory Town is gebaseerd op een tekst van de ongrijpbare dichteres Anne Carson. Gen Tanaka’s muziek is sterk spiritueel en persoonlijk. In zijn nieuwe stuk Archaic Techniques of Ecstasy krijgt de vocalist de rol van sjamanist, in een psychedelische, droomachtige geluidswereld. Aanvullend speelt VONK een selectie uit A songbook of rare feelings, een programma met nieuwe poëzie en composities, speciaal geschreven voor het ensemble.

PROGRAMMA

Gen Tanaka - Archaic Techniques of Ecstasy Jenny Beck - Memory Town

Nicoline Soeter, Morris Kliphuis, Kate Moore, Remy Alexander - Nieuwe songs uit 'A Songbook of rare feelings' 

UITVOERENDEN

Rianne Wilbers – zang Erwin Muller – klarinetten Tom Sanderman – saxofoons Reggy van Bakel – percussie

Reserveren via: https://gaudeamus.nl/events/vonk-archaic-techniques-of-ecstasy/

Deel dit evenement

bottom of page