Fri, Nov 13 | Verkadefabriek

MIMESIS @ November Music

MIMESIS: Jornt Duyx & Rianne Wilbers
Registratie is afgesloten

Tijd en locatie

Nov 13, 2020, 7:15 PM
Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, 5211 VD 's-Hertogenbosch, Nederland

Over het evenement

Muziek prikkelt, pleziert, bekoort, beroert en betovert. Voor elke stemming is er wel een muzikale creatie te vinden. Tijdens de tweede editie van Moodz zoeken uitdagende en genrevrije muziekacts zonder plankenkoorts de randen van de pop op. Mood-muziek voor alle stemmingen: van vocaal trapezewerk tot elektronische beats en virtuoze saxofoonsolo’s. Met één kaartje kun je de hele avond een stemmingsvol parcours afleggen langs vier acts.

Jameszoo & Slagwerk Den Haag & Zapp4 ‘Inviting the producer’ Niemand die zo met exotische stemmingen en gevoelsstormen kan spelen als de Bossche producer en dj Jameszoo (Mitchel van Dinther). Zijn ster is pijlsnel gestegen en binnen de wereldwijde elektronische scene worden zijn grensverleggende creaties hogelijk gewaardeerd. ‘Naïeve computer jazz’ noemt Jameszoo zijn muziek liefkozend. Denk liever aan een magische mix van gevoelvolle jazz, speelse funk en maffe experimentele elektronica. Zijn debuutalbum Fool werd uitgebracht op het Amerikaanse platenlabel Brainfeeder van Flying Lotus. Nu gaat Jameszoo een samenwerking aan met het klassieke ensemble Slagwerk Den Haag dat al met coryfeeën als Steve Reich, Michael Gordon en Louis Andriessen in zee ging en Zapp4, het meest groovy strijkkwartet ter wereld.

Maarja Nuut & Ruum Futuristische folk die lang vervlogen gevoelsstormen oproept. Het Estse duo Maarja Nuut & Ruum waart rond in een muzikaal schemergebied dat het technologische heden samenbrengt met het diepgewortelde verleden dat ons allen bindt. Met haar intense zang en vioolspel ontketent Maarja Nuut de mooiste melodieën en dromerige vergezichten. Melancholische, op folk geïnspireerde muziek die een krachtig beroep doet op onze ongebreidelde fantasie. Op het alom geprezen album Muunduja (2018) wordt Nuut voor het eerst begeleid door beats producer- en ambient-muzikant Ruum. Zijn ongrijpbaar mooie, filmische soundscapes geven Nuuts feeërieke klankwereld vleugels die bij zowel klassiek- als popliefhebbers gevoelige snaren raken. Tijdens Eurosonic Noorderslag 2019 was het duo Maarja Nuut & Ruum één van de opmerkelijkste acts. ‘De mooiste klankreis van dit jaar,’ oordeelde de Britse muziekwebsite The Quietus over hun debuutalbum Muunduja.

Ties Mellema ‘Ik doe niet aan stijlen, ik speel muziek.’ De perfecte grondhouding voor een avondje Moodz. Het zijn de gevleugelde woorden van de Nederlandse saxofonist Ties Mellema die zich tussen de muziekgenres beweegt, of het nu klassiek, jazz of popmuziek is. Tijdens Moodz speelt Mellema voornamelijk eigen werk voor saxofoon en elektronica. Na een periode van ernstige ziekte heeft Mellema zich als musicus opnieuw uitgevonden, Hij heeft zich daarbij laten beïnvloeden door elektronische muziek (drum-‘n-bass à la Squarepusher), jazz, minimal music van Nick Bärtsch, Steve Reich en Philip Glass en hedendaagse muziek.

Mimesis Zangeres Rianne Wilbers en multi-instrumentalist Jornt Duyx maken als duo  nummers op basis van improvisaties. Uitgangspunt zijn teksten die ze onafhankelijk van elkaar geschreven hebben. In haar beheersing laat Rianne Wilbers horen dat ze klassiek geschoold is, maar ze is niet bang om haar stem de vrije teugel te geven en zich ver buiten het beheerste geluid te begeven.  In de grillig verlopende zwerftochten van Mimesis wordt Wilbers bijgestaan door Jornt Duyx op bas, slagwerk, toetsen en allerhande elektronica.

Kaartverkoop: 

Om 19:15 uur: https://www.novembermusic.net/programma/moodz-2020-one

Om 21:00 uur: https://www.novembermusic.net/programma/moodz-2020-two

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement